Antwoord op

Ondersteuningsmogelijkheden voor Tozo aanvragers

Categorie: Nieuws van mijn gemeente
Datum: 2 september 2020

De Covid-19-crisis heeft enorme impact op ondernemers zoals u. Omzet valt tegen of valt zelfs helemaal weg. U heeft om die reden, tijdelijk, een financiële ondersteuning aangevraagd, de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo) Deze regeling houdt (mogelijk) uw inkomen en/of onderneming overeind, maar de zorgen zijn mogelijk niet weg. Wat is de invloed van de uitbraak van een eventuele tweede golf op uw onderneming? Hoe ziet de toekomst van uw onderneming eruit? Hoe pakt u de draad weer op na deze crisis? Kunt u na september, wanneer de Tozo weer is aangepast, financieel rondkomen? We snappen heel goed dat u met zulke vragen en onzekerheden zit en daarom hebben we samenwerking gezocht met partners om u, als u daar behoefte aan heeft, kosteloos te helpen.

 

Ondersteuning bij het ondernemerschap

De Intergemeentelijke Sociale Dienst (ISD) Brabantse Wal  heeft samenwerking gezocht met StartToGrow om u te helpen bij het ondernemerschap. StartToGrow organiseert webinars, start- en groeiprogramma’s om ondernemers net dat extra duwtje in de rug te geven om van de kant te komen of dié ambitieuze groei te realiseren. In deze coronatijd is het programma in samenwerking met ISD specifiek aangepast op de vraagstukken die u nu bezighouden. Door u in te schrijven voor een Q&A (‘vraag en antwoord’) op maandag 14 september aanstaande kunt u samen met StartToGrow kijken welke ondersteuning vanuit hen u verder kunt gebruiken. Hierna volgen specifieke webinars met experts over

  • strategie,
  • (her)positionering,
  • financiën
  • marketing
  • andere actuele onderwerpen.

Ga naar www.StartToGrow.nl/tozo voor meer informatie en meld u aan voor deze kosteloze ondersteuning.

 

VNO-NCW Brabant Zeeland is hét netwerk en dé belangenbehartiger voor ondernemers in Zuid-Nederland. Ben je op zoek naar een plek om andere ondernemers te ontmoeten en elkaar te helpen door deze uitdagende tijden heen te komen? Of wil je jouw ervaringen met de verschillende Covid-19 regelingen met de lokale en landelijke politiek delen? Meld je dan aan via www.vnoncwbrabantzeeland.nl. Door informatie en ervaringen te delen, kunnen we elkaar helpen.

 

Ondersteuning bij financiën

De ISD biedt ook financiële ondersteuning aan ondernemers. De algemene financiële bijstandsregeling waar zelfstandig ondernemers gebruik van kunnen maken is Besluit bijstandsregeling voor zelfstandigen (Bbz). Deze regeling zorgt ervoor dat uw inkomen niet zakt tot onder het sociaal minimum of kan een lening voor uw bedrijf verstrekken. Let op; er zitten bepaalde voorwaarden aan deze regeling om in aanmerking te komen. Meer informatie kunt u vinden op:

https://www.ondernemersregelingen.nl/isd-brabantse-wal/

 

Tips

Een aantal tips voor u:

  • Houd de site van uw gemeente en de site van de Kamer van Koophandel (kvk.nl) in de gaten voor de laatste stand van zaken over regelingen voor ondernemers.
  • Kijk op de sites van StartToGrow en VNO-NCW om te zien wat zij voor u te bieden hebben. Baat het niet, dan schaadt het niet.
  • Naast bovenstaande lokale initiatieven, is er ook landelijke ondersteuning mogelijk:
  • Vraag geen Bbz aan ter aanvulling van uw inkomen, zolang u Tozo ontvangt (Tozo 3 is inmiddels aangekondigd); beide regelingen vullen het inkomen tot sociaal minimum aan, dus kunnen niet tegelijk uitgekeerd worden. Kijk op de website van de gemeente voor meer informatie.

 

We hopen u als ondernemer tegemoet te komen met bovenstaand aanbod en (een aantal) zorgen weg te nemen in deze onzekere tijd.

Lees ook