Antwoord op vragen over het sociaal domein

Betaling vakantiegeld 2022

Categorie: Nieuws van mijn gemeente
Datum: 30 mei 2022

We streven er naar het vakantiegeld uit te betalen op woensdag 22 juni 2022.
Als gevolg van de drukke werkzaamheden in aanloop naar de betaling van het vakantiegeld vinden er vanaf donderdag 16 juni tot en met dinsdag 21 juni 2022 geen betalingen plaats.

Wij hebben voor u een aantal vragen en antwoorden over het vakantiegeld op een rijtje gezet.

Heb ik vakantiegeld opgebouwd?
Antwoord: Ja, u heeft een uitkering en over iedere maand bouwt u 5% vakantiegeld op. De hoogte van het vakantiegeld is afhankelijk van de maanden waarover u uitkering heeft gekregen. Heeft u tussen 1 juni 2021 en 31 mei 2022 over een periode geen uitkering gehad, dan wordt uw vakantiegeld hierop aangepast.

Wordt het vakantiegeld aan mijzelf uitbetaald?
Antwoord: dit ligt aan uw persoonlijke situatie. Ligt er beslag door een deurwaarder of moet u nog geld terugbetalen aan de gemeente? Uw vakantiegeld wordt dan betaald aan de deurwaarder of aan de gemeente ter aflossing van de openstaande vordering. Is er sprake van een inhouding voor een boedelrekening? Dan krijgt u minder vakantiegeld. In alle andere gevallen wordt het vakantiegeld naar de bij ons bekende rekening overgemaakt.

Ik heb naast mijn uitkering inkomsten uit werk, WAO, WW en ontvang hierover vakantiegeld. Wat gebeurt hiermee?
Antwoord: Het vakantiegeld over uw inkomsten wordt maandelijks door de gemeente met de lopende uitkering verrekend. Het vakantiegeld dat u in juni van uw werkgever ontvangt is dan ook voor uzelf.

Naast mijn uitkering krijg ik ook pensioen. Wat gebeurt er met het vakantiegeld dat ik van het pensioenfonds ontvang?
Antwoord: Dat vakantiegeld verrekenen wij eenmalig met het vakantiegeld dat u over de bijstandsuitkering opbouwt. U bent daarom verplicht om zo spoedig mogelijk een bewijsstuk in te leveren van het vakantiegeld over uw pensioenfonds.

Wanneer wordt het vakantiegeld uitbetaald?
Antwoord: Dit wordt op 22 juni betaald.

Lees ook